LaPresa logo transparant


Welkom

Koor La Presa bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste dames die in een ontspannen sfeer, o.l.v. dirigent Gaby de Goede, de muzikale lat steeds een stukje hoger willen leggen.

Tijdens de repetities worden niet alleen nieuwe nummers ingestudeerd, ook het oude repertoire wordt regelmatig door gezongen.

Koor La Presa is toe aan verjonging en zoekt "stemmen" om het koor te versterken.
Kom een keer langs op een repetitieavond om te luisteren of mee te zingen, je bent van harte welkom!

Woensdagavond 19.45 - 21.30 uur
RKBS De Hofstee
Drooghe Bol 1004
1788 VA Julianadorp


Het ontstaan van koor La Presa

December 2006, een groepje dames, waaronder een aantal huidige leden, waren bij dirigent Laura Rodenhuis thuis en ze begonnen met elkaar te zingen.
Omdat het samen zingen zo goed beviel vroegen zij Laura of het een leuk idee was om een eigen koor op te richten. Zo gezegd zo gedaan, vrouwenkoor La Presa was geboren.

Het koor ontleent zijn naam aan de dijk. Een plek waar de leden uit Julianadorp en Den Helder goed bekend mee zijn. De Dijk bestond natuurlijk al. Daarom is er besloten om het woord naar het Spaans te vertalen: La Presa

Op 17 Januari 2007 werd de vereniging opgericht en begon men met het werven van leden. Laura verzorgde het muzikale gedeelte, haar man Henri alles eromheen. Dick Laan kwam als pianist bij het koor.

In 2012 verliet Dick het koor. Zijn vervanger werd Joost Tuithof.
Laura heeft tot 2014 het koor gedirigeerd en werd opgevolgd door Arjan Busscher.

In 2017 waaide er een frisse wind door het koor veroorzaakt door de huidige dirigent Gaby de Goede.